Taal Doet Meer
Word partner van Taal Doet Meer
“We worden er enthousiast van en nemen dat natuurlijk ook weer mee naar de werkvloer”

Samen werken aan een mooiere stad

Taal Doet Meer gelooft in een stad waarin iedereen kan meedoen en de kans krijgt zich te ontwikkelen. Waarin alle inwoners zich gezien voelen en hun dromen kunnen waarmaken. Maar die stad bouwen we niet alleen — die maken we graag samen met jou.

Want ondernemen draait om meer dan winst maken. Juist als bedrijf kun je met MVO-beleid en SROI een verschil maken op sociaal en maatschappelijk vlak. Wij bieden je de mogelijkheid om lokaal iets heel concreets te doen voor de stad. Hoe zo’n samenwerking eruit ziet, lees je hieronder.

Samenwerken of meer informatie

  Hoe kan jouw organisatie bijdragen?

  Bij Taal Doet Meer zijn er veel leuke mogelijkheden om met je medewerkers of collega’s aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld als voorlezer, taalmaatje of vrijwilliger bij het taalcafé. Lees hier alles over werknemersvrijwilligerswerk bij Taal Doet Meer

  Sanne Heil, contentspecialist bij Presenter, vertelt: “Iedereen was enthousiast over het vrijwilligerswerk bij het taalcafé. Het leverde hen nieuwe contacten op, meer waardering voor de situatie van nieuwe Utrechters en een goed gevoel om mensen te helpen met hun Nederlands.”

  Natuurlijk kun je Taal Doet Meer ook steunen met een financiële bijdrage. Desgewenst zetten we deze bedragen om in natura. Ook bijdragen aan een specifiek project is mogelijk. Voor een eenvoudige zakelijke donatie kun je ons ons donatieformulier gebruiken. Uitgebreidere wensen kun je indienen via het formulier hierboven.

  Lieke Bosch, manager bij ICM opleidingen & trainingen draagt bij aan Taal Doet Meer met mensen, middelen én munten. Zij zegt daarover: “Bij ICM staat groei en ontwikkeling centraal. Daarom zijn wij met veel plezier een samenwerkingsverband aangegaan met Taal Doet Meer.”

  Als we het hebben over middelen zijn er veel mogelijkheden. Zo kun je je bedrijfsruimte beschikbaar stellen voor een netwerkavond, of het drukwerk van onze lesbrieven verzorgen.

  Frithjof de Haan, directeur Maatschap voor Communicatie, is mede-initiator van de reeks evenementen‘ Utrechters praten met Utrechters’. “Ik geloof er erg in dat taal helpt om de verbinding te versterken. Het is voor mij een kans om uit mijn witte bubbel te stappen en dat bevalt prima!” aldus Frithjof.

  Natuurlijk zijn er vele combinaties mogelijk tussen financiële bijdragen en het beschikbaar stellen van middelen en/of medewerkers. We denken graag mee over de samenwerkingsvormen en projecten die jullie het beste passen!

  Goed om te weten

  Taal Doet Meer heeft een ANBI-status. Jouw financiële steun is hierdoor — onder bepaalde voorwaarden — aftrekbaar. Door samenwerking met Taal Doet Meer kan je bedrijf ook voldoen aan Social Return verplichtingen aan de Gemeente Utrecht.

  Zij gingen je voor: