Taal & Werk: op Eigen Kracht naar een baan

Taal & Werk: op Eigen Kracht naar een baan ondersteunt Utrechters, met een andere moedertaal dan het Nederlands, bij hun zoektocht naar een betaalde baan, opleiding, werkervaringsplek of vrijwilligerswerk. Dit doen we met begeleiding van vrijwillige coaches en een actieve netwerkbenadering. In het project werkt Taal Doet Meer samen met Wij3.0 en met de Mauritsgroep. 

Het project Eigen Kracht bestaat uit groepstrainingen, individuele coaching en netwerkbijeenkomsten.

Groepstrainingen

Alle deelnemers van Eigen Kracht starten met het volgen van een groepstraining in groepjes van 5 à 6 deelnemers. Twaalf weken lang volgen zij 2 uur per week een bijeenkomst waarin taalcoaching wordt gecombineerd met werk gerelateerde thema’s. De bijeenkomsten worden begeleid door een vrijwillige (taal)coach en zijn onderverdeeld in 2 trajecten afhankelijk van de fase waarin de deelnemer zit met de zoektocht naar werk: in je kracht en aan de slag

In je Kracht

Het traject In je Kracht is bedoeld voor deelnemers die nog niet precies weten wat zij willen.  Aan de hand van thema’s oriënteren deelnemers zich en bereiden zij zich voor op de arbeidsmarkt . Thema’s die aan bod komen zijn: kwaliteiten (wie ben ik, wat kan ik), zelfvertrouwen, netwerken, beroepen, toekomstplannen etc.

Na afloop kan de deelnemer uitstromen naar vrijwilligerswerk, opleiding of het vervolg traject Aan de Slag.

Aan de Slag

Het traject Aan de Slag is bedoeld voor deelnemers die al actief op zoek zijn naar werk en zich daarvoor beter willen voorbereiden. Thema’s die aan bod komen zijn: een cv maken, sollicitatiebrieven schrijven, LinkedIn profiel maken, pitchen, sollicitatiegesprek oefenen, etc. Halverwege het traject (na 6 weken) worden zij gekoppeld aan een vrijwillige coach. Waardoor deelnemers twee keer per week actief met hun zoektocht bezig zijn.

Individuele coaching

Tijdens het traject Aan de Slag wordt de deelnemer gekoppeld aan een vrijwillige coach, die gedurende maximaal 6 maanden ondersteuning biedt bij de zoektocht naar betaald werk. De coaches worden gestimuleerd hun eigen netwerk in te zetten. Coach en deelnemer spreken wekelijks 2 uur af. Zij worden bij hun zoektocht ondersteund door professionals en het netwerk van Taal Doet Meer en Wij3.0.

Netwerken

Naast groepstrainingen en individuele coaching werken we met een actieve netwerkbenadering. Mensen ontmoeten en een netwerk opbouwen is belangrijk om verder te komen en een baan te vinden. Regelmatig organiseren we daarom netwerkactiviteiten (onder andere de Krachtavond) waar deelnemers, vrijwillige coaches, contacten uit het bedrijfsleven en overige geïnteresseerden elkaar ontmoeten en tips, contacten en ervaringen met elkaar uitwisselen. Bekijk onze agenda of stuur ons een e-mail als je op de hoogte wilt blijven van onze activiteiten. Om het netwerken te bevorderen is www.krachtvinder.nl gelanceerd. Op deze website staan profielen van deelnemers en coaches van Eigen Kracht. Daarnaast is het via deze website mogelijk om vacatures en tips met elkaar te delen.

Samen met onze samenwerkingspartner Berenschot zijn we gestart met het traject:  ‘Versterk je netwerk’ waarin bedrijven op laagdrempelige wijze kennismaken met anderstalige werkzoekenden om invulling te geven aan inclusief werkgeverschap. Lees hier meer over het traject.

Herken jij je hierin?

  • Je kunt in het Nederlands communiceren op minimaal A2-niveau.
  • Je bent gemotiveerd en wilt actief aan de slag.
  • Je woont in gemeente Utrecht.Deelname kost €15,- per traject en duurt maximaal 10 maanden

Aanmelden

Werkzoekenden kunnen zich aanmelden als deelnemer door het formulier in te vullen. Vervolgens wordt een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek waarin meer informatie wordt gegeven over het project, de wensen en verwachtingen van de deelnemer.

Voor vragen: mail naar eigenkracht@taaldoetmeer.nl of bel naar 030-294 75 94.

Zie ook: Flyer Eigen Kracht en gastles Eigen Kracht.

Meer informatie?

Bel/mail Michelle

Michelle van Veen
06 – 182 104 18

Meer informatie?

Bel/mail Soledad

Soledad Asselman
06 – 185 794 91

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!