digiTaalhuis Utrecht

In het digiTaalhuis Utrecht kunnen Utrechtse cursisten en vrijwilligers terecht met diverse taalvragen. Cursisten kunnen hier (digi)taalvragen stellen en worden gestimuleerd hun basisvaardigheden te vergroten door zelfstandig of begeleid taal- en/of computerlessen te volgen. Daarbij worden ze praktisch op weg geholpen. Vrijwilligers kunnen in het digiTaalhuis terecht voor ondersteuning en de ontwikkeling van hun vaardigheden.

digiTaalhuis Utrecht voor cursisten

In verband met Corona aangepaste werkwijze

M.b.t. tot vragen over de Nederlandse taal en het taalaanbod in de stad kunt u contact opnemen met 06-18210417

Vanaf 30 maart zal er in plaats van Doe Mee Startpunt een telefonische hulplijn zijn en een mailadres voor digitale vragen.

De telefonische hulplijn is bereikbaar op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en donderdag van 13.00 tot 15.00 uur op de volgende nummers: 06-57451957 en 06-57435752

Voor  digitale vragen: oefenenmetdigiwijs@gmail.com.​

Doe Mee Startpunt
Het Doe Mee Startpunt is de ‘voordeur’ van het digiTaalhuis. Binnen het digiTaalhuis werken Bibliotheek Utrecht, Digiwijs 3.0 en Taal Doet Meer samen in het Doe Mee Startpunt in de Utrechtse bibliotheken in de wijken Hoograven, Kanaleneiland, Overvecht en Zuilen. In ieder Doe Mee Startpunt vinden de volgende activiteiten plaats:

  • Persoonlijk advies over lessen en cursussen door de Wegwijzer
  • Oefenplekken, taal- en computerlessen door Digiwijs 3.0
  • Digi-taalondersteuning voor vrijwilligers van Taal Doet Meer en Digiwijs 3.0

Tijdens de Doe Mee Startpunten (op één of twee vaste dagdelen in de week) zijn een gastheer/ gastvrouw van Bibliotheek Utrecht, een vrijwilliger van Digiwijs 3.0, een taalvrijwilliger en een vrijwillige wegwijzer van Taal doet meer aanwezig.

Wegwijzers
Wegwijzers geven bezoekers die (digi)taalles willen volgen persoonlijk advies voor een passende taal- en/of computerles en kunnen ter plekke helpen bij de inschrijving. Naast de wegwijzers van de Doe Mee Startpunten in de Utrechtse bibliotheken van Hoograven, Kanaleneiland, Overvecht en Zuilen, zijn wegwijzers actief in de bibliotheken Vleuterweide / Parkwijk, Oog in Al en de Centrale Bibliotheek. In al deze wijken zijn daarnaast op verschillende niveaus taalgroepen actief die begeleid worden door vrijwillige taalcoaches.

Meer informatie over het digiTaalhuis is voor cursisten te vinden via www.digitaalhuisutrecht.nl.

digiTaalhuis Utrecht voor vrijwilligers

Ben je taalvrijwilliger en wil je advies over lesmateriaal, inspirerende werkvormen, didactiek en trainingen? Kijk dan op www.digitaalhuisutrecht.nl of kom naar het spreekuur van de taalconsulenten.

Op de website is speciaal voor Utrechtse taalvrijwilligers het laatste taalnieuws uit Utrecht te vinden en een agenda met daarin leuke en inspirerende bijeenkomsten, workshops en evenementen. Op de website vind je ook een heleboel lesmateriaal dat je door middel van een filter kunt vinden. Heb je een vraag of wil je graag iets delen? Neem dan eens een kijkje op het forum en ontmoet zo andere taalvrijwilligers in Utrecht! Ook kun je aan verschillende experts vragen stellen.

Taalspreekuur gaat online!

Ben jij een taalvrijwilliger en wil je de taalcoaching op afstand voortzetten? Neem dan contact op met een van de taalconsulenten via taalconsulent@taaldoetmeer.nl.

Gelukkig leven we in een tijd waarin we digitaal heel eenvoudig met elkaar kunnen communiceren. Tijdens deze online afspraak kunnen we samen ontdekken welke programma’s goed zouden werken voor jou en je deelnemer(s) en welke opdrachten, werkvormen en taalspelletjes heel goed samen online te doen zijn.

Hoe werkt het?

Stuur een email naar taalconsulent@taaldoetmeer.nl met de mededeling dat je informatie wilt over hoe je online de taalcoaching kunt voortzetten. Vervolgens maken we een afspraak op een moment dat het ons allebei goed uitkomt. Vlak voor de afspraak ontvang je een link waarin je wordt uitgenodigd deel te nemen aan een online gesprek.

Meer informatie?

Bel/mail Ellen

Ellen Visser
06 – 264 758 13

Meer informatie?

Bel/mail Yvonne

Yvonne Blok
06 – 182 104 17

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!