digiTaalhuis Utrecht

In het digiTaalhuis Utrecht kunnen Utrechtse cursisten en vrijwilligers terecht met diverse taalvragen. Cursisten kunnen hier (digi)taalvragen stellen en worden gestimuleerd hun basisvaardigheden te vergroten door zelfstandig of begeleid taal- en/of computerlessen te volgen. Daarbij worden ze praktisch op weg geholpen. Vrijwilligers kunnen in het digiTaalhuis terecht voor ondersteuning en de ontwikkeling van hun vaardigheden.

digiTaalhuis Utrecht voor cursisten

In verband met Corona aangepaste werkwijze

Als je vragen hebt over taalles kun je dit formulier invullen. Dan wordt er contact met je opgenomen.

Voor  digitale vragen: oefenenmetdigiwijs@gmail.com.​

Doe Mee Startpunt
Het Doe Mee Startpunt is de ‘voordeur’ van het digiTaalhuis. Binnen het digiTaalhuis werken Bibliotheek Utrecht, Digiwijs 3.0 en Taal Doet Meer samen in het Doe Mee Startpunt in de Utrechtse bibliotheken in de wijken Hoograven, Kanaleneiland, Overvecht en Zuilen. In ieder Doe Mee Startpunt vinden de volgende activiteiten plaats:

  • Persoonlijk advies over lessen en cursussen door de Wegwijzer
  • Oefenplekken, taal- en computerlessen door Digiwijs 3.0
  • Digi-taalondersteuning voor vrijwilligers van Taal Doet Meer en Digiwijs 3.0

Tijdens de Doe Mee Startpunten (op één of twee vaste dagdelen in de week) zijn een gastheer/ gastvrouw van Bibliotheek Utrecht, een vrijwilliger van Digiwijs 3.0, een taalvrijwilliger en een vrijwillige wegwijzer van Taal doet meer aanwezig.

Wegwijzers
Wegwijzers geven bezoekers die (digi)taalles willen volgen persoonlijk advies voor een passende taal- en/of computerles en kunnen ter plekke helpen bij de inschrijving. Naast de wegwijzers van de Doe Mee Startpunten in de Utrechtse bibliotheken van Hoograven, Kanaleneiland, Overvecht en Zuilen, zijn wegwijzers actief in de bibliotheken Vleuterweide / Parkwijk, Oog in Al en de Centrale Bibliotheek. In al deze wijken zijn daarnaast op verschillende niveaus taalgroepen actief die begeleid worden door vrijwillige taalcoaches.

Meer informatie over het digiTaalhuis is voor cursisten te vinden via www.digitaalhuisutrecht.nl.

digiTaalhuis Utrecht voor vrijwilligers

Ben je taalvrijwilliger en wil je advies over lesmateriaal, inspirerende werkvormen, didactiek en trainingen? Kijk dan op www.digitaalhuisutrecht.nl of kom naar het spreekuur van de taalconsulenten.

Op de website is speciaal voor Utrechtse taalvrijwilligers het laatste taalnieuws uit Utrecht te vinden en een agenda met daarin leuke en inspirerende bijeenkomsten, workshops en evenementen. Op de website vind je ook een heleboel lesmateriaal dat je door middel van een filter kunt vinden. Heb je een vraag of wil je graag iets delen? Neem dan eens een kijkje op het forum en ontmoet zo andere taalvrijwilligers in Utrecht! Ook kun je aan verschillende experts vragen stellen.

Taalspreekuur voor vrijwilligers

Ben je taalvrijwilliger en wil je advies over lesmateriaal, inspirerende werkvormen en didactiek? Kom dan langs op de taalspreekuren van onze taalconsulenten. De taalspreekuren zijn voor alle taalvrijwilligers in Utrecht. Maak voor deze spreekuren een afspraak met één van de taalconsulenten via taalconsulent@taaldoetmeer.nl

Tijden spreekuur taalconsulenten

Datum en tijd: Elke dinsdag  9:00 – 11:00 uur
Locatie:  De Alchemist, Koningin Wilhelminalaan 8 (1e verdieping, kamer 102)

Datum en tijd: Elke donderdag 15:00 – 17:00 uur
Locatie: Centrale Bibliotheek (2e verdieping bij de Lees- en Schrijf!-collectie), Neude 11

Datum en tijd: Elke vrijdag  9:00 – 11:00 uur
Locatie:  De Alchemist, Koningin Wilhelminalaan 8 (1e verdieping, kamer 102)

Meer informatie?

Bel/mail Ellen

Ellen Visser
06 – 264 758 13

Meer informatie?

Bel/mail Yvonne

Yvonne Blok
06 – 182 104 17

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!