Gül Böreği is een börek die opgerold is in de vorm van een roos. Gül betekent namelijk ‘roos’ in het Turks. Yufka of filodeeg wordt gevuld met traditionele ingrediënten zoals feta, spinazie, aardappelen of gehakt. Serveer de gül böreği warm en met een lekkere kop thee of een schaaltje yoghurt!
Bekijk deze video om te zien hoe je de gül böreği oprolt.
Eet smakelijk!
Dit recept is ingezonden door Fatma, 46 jaar uit Turkije.
In Utrecht leven maar liefst 169 nationaliteiten bij elkaar. Maar niet iedereen weet elkaar te vinden of doet volwaardig mee. Wanneer je de Nederlandse taal nauwelijks spreekt, is het lastig om aansluiting te vinden met je buren, de bijsluiter van je medicijnen te lezen of te overleggen met de leraar van je kind. Daarom zorgen we er met zo’n 1000 vrijwilligers voor dat taal geen belemmering vormt. Geef je op als taalvrijwilliger en maak al met 2 uur per week het verschil!