Taal Doet Meer
Recepten

Hupo pinda’s van Lanfang uit China

Deze lekkere snack uit China is erg makkelijk om te maken. “Hupo” betekent letterlijk pinda’s. Deze pinda’s worden gezouten, licht gekarameliseerd en bestrooid met sesamzaadjes voor extra smaak. Wist je dat pinda’s in China vaak bij bruiloften worden geserveerd? Het betekent dat je het nieuwe echtpaar een vruchtbaar huwelijk toewenst met veel zonen.

Ingrediënten

  • 400 gram pinda’s
  • 250 gram water
  • 100 gram kristalsuiker
  • 3-5 gram zout
  • 750 ml zonnebloemolie
  • 30 gram sesamzaadjes

Bereiding

  1. Vul een pan met water. Voeg zout en suiker toe.
  2. Breng het water aan de kook en laat zout en suiker goed oplossen.
  3. Voeg de pinda’s toe aan het water en laat ze goed droog koken op middelhoog vuur.
  4. Pak een andere pan en doe daar de olie in.
  5. Voeg de droog gekookte pinda’ toe aan de olie en meng goed door elkaar.
  6. Draai het vuur naar de halverwege stand van het fornuis.
  7. Bak de pinda’s in de olie tot ze een beetje bruin zijn.
  8. Giet de pinda’s daarna in een zeef om uit te lekken.
  9. Doe daarna de pinda’s in een schaal, meng de sesamzaadjes er goed doorheen en serveer.

Eet smakelijk!

 

Dit recept is ingezonden door Lanfang, 55 jaar uit China.

Ook leren over verschillende culturen?

In Utrecht leven maar liefst 169 nationaliteiten bij elkaar. Maar niet iedereen weet elkaar te vinden of doet volwaardig mee. Wanneer je de Nederlandse taal nauwelijks spreekt, is het lastig om aansluiting te vinden met je buren, de bijsluiter van je medicijnen te lezen of te overleggen met de leraar van je kind. Daarom zorgen we er met zo’n 1000 vrijwilligers voor dat taal geen belemmering vormt. Geef je op als taalvrijwilliger en maak al met 2 uur per week het verschil!

Word vrijwilliger

Lees meer: