Taal Doet Meer
Recepten

Shrikhand van Sakshi uit India

Shrikhand is een heerlijk Indiaas toetje gemaakt van yoghurt en gedroogde vruchten. Belangrijk is om de yoghurt goed uit te laten lekken, zodat je dikke yoghurt, of wrongel, krijgt. Shrikhand is vaak onderdeel van een tahli. Een thali is een hoofdgerecht geserveerd op een platte metalen schaal met bijgerechtjes. Serveer de shrikhand met puris, oftewel gefrituurde broodjes.

Ingrediënten

  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram poedersuiker
  • ¾ theelepel kardemompoeder
  • 2 theelepel warme melk
  • 3 eetlepels fijngehakte pistachenoten
  • 10 staafjes saffraan

Bereiding

  1. Week de saffraan in melk. Laat ongeveer 30 minuten staan.
  2. Laat de Griekse yoghurt in een hele fijne zeef uitlekken.
  3. Neem een grote kom en leg de uitgelekte yoghurt daar in.
  4. Meng de poedersuiker door de saffraanmelk en voeg die toe aan de yoghurt.
  5. Meng nu de fijngehakte pistachenoten en kardemompoeder goed door de yoghurt.
  6. Laat de kom met yoghurt-mengsel in een koelkast afkoelen. Ongeveer 60 minuten.
  7. Serveer het dessert eventueel met puri (gefrituurde meel hapjes).

Eet smakelijk!

 

Dit recept is ingezonden door Sakshi, 45 jaar uit India.

Ook leren over verschillende culturen?

In Utrecht leven maar liefst 169 nationaliteiten bij elkaar. Maar niet iedereen weet elkaar te vinden of doet volwaardig mee. Wanneer je de Nederlandse taal nauwelijks spreekt, is het lastig om aansluiting te vinden met je buren, de bijsluiter van je medicijnen te lezen of te overleggen met de leraar van je kind. Daarom zorgen we er met zo’n 1000 vrijwilligers voor dat taal geen belemmering vormt. Geef je op als taalvrijwilliger en maak al met 2 uur per week het verschil!

Word vrijwilliger

Lees meer: