Shrikhand is een heerlijk Indiaas toetje gemaakt van yoghurt en gedroogde vruchten. Belangrijk is om de yoghurt goed uit te laten lekken, zodat je dikke yoghurt, of wrongel, krijgt. Shrikhand is vaak onderdeel van een tahli. Een thali is een hoofdgerecht geserveerd op een platte metalen schaal met bijgerechtjes. Serveer de shrikhand met puris, oftewel gefrituurde broodjes.
Eet smakelijk!
Dit recept is ingezonden door Sakshi, 45 jaar uit India.
In Utrecht leven maar liefst 169 nationaliteiten bij elkaar. Maar niet iedereen weet elkaar te vinden of doet volwaardig mee. Wanneer je de Nederlandse taal nauwelijks spreekt, is het lastig om aansluiting te vinden met je buren, de bijsluiter van je medicijnen te lezen of te overleggen met de leraar van je kind. Daarom zorgen we er met zo’n 1000 vrijwilligers voor dat taal geen belemmering vormt. Geef je op als taalvrijwilliger en maak al met 2 uur per week het verschil!