Yoğurtlu Bulgur Köftesi zijn “gehaktballetjes” van bulgur met een yoghurtsaus. Zonder vlees dus! Daarom is dit een geweldig vegetarisch gerecht voor wanneer je wél zin hebt in gehaktballetjes, maar geen vlees wilt eten. De saus van knoflook, yoghurt en chili geeft het gerecht net die extra kick!

Ingrediënten
- 300 gram of 1 theeglas bulgur (merk: Duru)
- 300 milliliter of 1 theeglas warm water
- 1 ei
- 300 gram of 1 theeglas bloem
- 1 eetlepel tomatenpuree (merk: Markc)
- 1 theelepel komijnzaadpoeder
- 1 theelepel zout
Voor Yoghurtsaus
- 300 gram of 1 theeglas stevige naturel yoghurt
- 3 teentjes gemalen knoflook
- 1 theelepel zout
Voor chilisaus
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel chilipoeder
Bereiding
- Doe de bulgur in een kom en giet 200 ml warm water over de bulgur. Laat het 5 minuten staan in een kom afgedekt met plastic folie.
- Wanneer de bulgur donzig is, doe dan het ei, de tomatenpuree, de komijnzaadpoeder en het zout erbij en kneed het allemaal tot een zachte brei.
- Voeg steeds beetjes bloem toe aan de bulgur en blijf kneden met je handen en vuisten tot het een zachte deeg is geworden.
- Indien nodig kun je een klein beetje water toevoegen om de deeg zacht te maken.
- Maak vervolgens kleine balletjes zo groot als knikkers van het zachte deeg en leg die op een bord.
- Breng water met zout aan de kook.
- Leg de bulgur balletjes in het kokende water en laat 5 minuten meekoken.
- Giet daarna de balletjes in een vergiet en laat goed uitlekken.
- Leg de uitgelekte bulgur balletjes in een schaal.
- Doe de yoghurt in een schone kom en voeg de gesnipperde knoflookteentjes erbij. Goed mengen.
- Giet de yoghurt over de bulgur balletjes in de schaal.
- Meng in een andere kom de olie met chilipoeder goed door elkaar en giet daarna over de yoghurtsaus en bulgur balletjes.
- Haal nog even een lepel er doorheen om een beetje door elkaar te mengen en serveer.
Eet smakelijk!
Dit recept is ingezonden door Diren, 29 jaar uit Turkije.