Taal Doet Meer
Recepten

Roergebakken spruitjes van Emiel

Spruitjes zijn een typisch Nederlandse (en Belgische) groente. Toch hebben spruitjes bij veel mensen geen goede reputatie. Zonde, want ze kunnen ontzettend lekker zijn. Het geheim is om spruitjes niet te koken, maar te roerbakken. Wie zegt geen spruitjes te lusten, heeft ze vast nog nooit volgens dit recept klaargemaakt!

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram kippengehakt
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 500 gram spruiten (kleine of gehalveerde)
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 avocado
  • 100 gram rucola

Bereiding

  1. Verhit de olie in een wok en roerbak het gehakt 5 minuten.
  2. Snijd de knoflook fijn en voeg samen met de kruiden toe aan het gehakt.
  3. Maak de spruitjes schoon en roerbak 5 minuten mee.
  4. Halveer de tomaatjes en bak ze 2 minuten mee
  5. Snijd het vruchtvlees van de avocado in stukjes.
  6. Haal de pan van het vuur en voeg de avocadostukjes en rucola toe.

Eet smakelijk!

 

Dit recept is ingezonden door Emiel, 62 jaar uit Nederland.

Ook leren over verschillende culturen?

In Utrecht leven maar liefst 169 nationaliteiten bij elkaar. Maar niet iedereen weet elkaar te vinden of doet volwaardig mee. Wanneer je de Nederlandse taal nauwelijks spreekt, is het lastig om aansluiting te vinden met je buren, de bijsluiter van je medicijnen te lezen of te overleggen met de leraar van je kind. Daarom zorgen we er met zo’n 1000 vrijwilligers voor dat taal geen belemmering vormt. Geef je op als taalvrijwilliger en maak al met 2 uur per week het verschil!

Word vrijwilliger

Lees meer: