Taal Doet Meer
Recepten

Momo van Bhagu uit Nepal

Momo’s zijn Nepalese knoedels, heerlijke deeghapjes met een rijke vulling. Momo’s zijn vergelijkbaar met Chinese jiaozi (waar we ook een recept voor hebben). Maar hoewel jiaozi vaak een maanvorm hebben, zijn momo’s meestal rond. Je kunt eindeloos met de bereidingswijze en vulling van momo’s variëren. Dit recept is voor gestoomde momo’s, maar je kunt ze ook bakken of koken.

Ingrediënten

  • ½ kopje zonnebloemolie
  • 1 kilo kip
  • 3 theelepels zout
  • 3 theelepels gemberpoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 a 4 uien
  • 1 bosje koriander
  • 500 gram bloem
  • Witte peper
  • 200 gram geraspte kaas
  • 2 theelepels kerriepoeder

Bereiding

  1. Maak de vulling: snijd de kip heel klein en ook de knoflook. Meng de kip met zout, gember, zonnebloemolie, witte peper en kerriepoeder.
  2. Kneed de geraffineerde bloem en het zout samen tot stevig deeg. Dek af en bewaar 20 minuten.
  3. Rol het deeg in zeer dunne rondjes van ongeveer 8 cm.
  4. Plaats in elk rondje wat vulling in het midden.
  5. Breng de randen bij elkaar en draai om het af te dichten.
  6. Stoom ongeveer 10 minuten in een stomer.
  7. Serveer een warme of koude tomatensaus. Ketchup is ook lekker.

Eet smakelijk!

 

Dit recept is ingezonden door Bhagawati, 36 jaar uit Nepal.

Ook leren over verschillende culturen?

In Utrecht leven maar liefst 169 nationaliteiten bij elkaar. Maar niet iedereen weet elkaar te vinden of doet volwaardig mee. Wanneer je de Nederlandse taal nauwelijks spreekt, is het lastig om aansluiting te vinden met je buren, de bijsluiter van je medicijnen te lezen of te overleggen met de leraar van je kind. Daarom zorgen we er met zo’n 1000 vrijwilligers voor dat taal geen belemmering vormt. Geef je op als taalvrijwilliger en maak al met 2 uur per week het verschil!

Word vrijwilliger

Lees meer: