Dit snijbonengerecht, dat letterlijk vertaald ‘groene bonen met olijfolie’ heet, wordt veel in Turkije gegeten. Voor mensen die niet uit Turkije komen zal het wellicht nieuw zijn. Hoewel het recept traditioneel voor snijbonen is bedoeld, kun je het eigenlijk met elke groene boon maken. Dus ook met sperziebonen, haricot verts of zelfs kousenband. Zo maak je van een simpele groene boon, een bijzonder gerecht!
Eet smakelijk!
Dit recept is ingezonden door Sule, 45 jaar uit Turkije.
In Utrecht leven maar liefst 169 nationaliteiten bij elkaar. Maar niet iedereen weet elkaar te vinden of doet volwaardig mee. Wanneer je de Nederlandse taal nauwelijks spreekt, is het lastig om aansluiting te vinden met je buren, de bijsluiter van je medicijnen te lezen of te overleggen met de leraar van je kind. Daarom zorgen we er met zo’n 1000 vrijwilligers voor dat taal geen belemmering vormt. Geef je op als taalvrijwilliger en maak al met 2 uur per week het verschil!