Taal Doet Meer
Recepten

Ceviche van Zalm van Soledad

Ceviche is een gerecht van rauwe vis die wordt gegaard in zuur. Het wordt vaak gemengd met ui, chilipeper, koriander en soms maïs of zoete aardappel. Ceviche komt oorspronkelijk uit Latijns-Amerika. Het gerecht is fris, licht en populair als voorgerecht of zomerse snack.

Ingrediënten

  • 500 gram verse zalm
  • 3/4 kopje citroensap
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene chilipeper
  • 1/2 rode paprika
  • 2 tot 3 eetlepels verse koriander
  • zout naar smaak

Bereiding

  1. Maak de zalm schoon en verwijder de huid als die er nog aan zit.
  2. Verwijder het donkere bruine gedeelte aan één kant van de vis.
  3. Snijd de zalm in kleine blokjes en doe ze in een kom.
  4. Voeg het citroensap toe, samen met de fijngehakte of in dunne reepjes gesneden rode ui, fijngehakte knoflook, in kleine stukjes gesneden groene chilipeper en de gehakte koriander.
  5. Meng alles goed en breng op smaak met zout. Laat het ongeveer 20 minuten marineren.
  6. Serveer idealiter in aardewerken schaaltjes met een bijgerecht naar keuze, zoals stukjes geroosterd brood.
  7. Je kunt het ook serveren op slablaadjes.

Eet smakelijk!

 

Dit recept is ingezonden door Soledad, 37 jaar uit Chili.

Ook leren over verschillende culturen?

In Utrecht leven maar liefst 169 nationaliteiten bij elkaar. Maar niet iedereen weet elkaar te vinden of doet volwaardig mee. Wanneer je de Nederlandse taal nauwelijks spreekt, is het lastig om aansluiting te vinden met je buren, de bijsluiter van je medicijnen te lezen of te overleggen met de leraar van je kind. Daarom zorgen we er met zo’n 1000 vrijwilligers voor dat taal geen belemmering vormt. Geef je op als taalvrijwilliger en maak al met 2 uur per week het verschil!

Word vrijwilliger

Lees meer: