Taal Doet Meer
Recepten

Gül Böreği van Fatma uit Turkije

Gül Böreği is een börek die opgerold is in de vorm van een roos. Gül betekent namelijk ‘roos’ in het Turks. Yufka of filodeeg wordt gevuld met traditionele ingrediënten zoals feta, spinazie, aardappelen of gehakt. Serveer de gül böreği warm en met een lekkere kop thee of een schaaltje yoghurt!

Ingrediënten

  • 5 vellen yufka (filodeeg)
  • 200 gram witte kaas (feta)
  • 1 bosje peterselie
  • 1 ei
  • 100 milliliter melk
  • Zout en peper
  • Twee eetlepels olie

Bereiding

  1. Verkruimel de kaas en meng het met fijngesneden peterselie
  2. Meng in een kom het ei, de melk en olie
  3. Leg een vel yufka op tafel en smeer een beetje van het mengsel erop
  4. Snijd het vel in tweeën en leg wat kaasvulling aan het einde
  5. Herhaal dit met de andere vellen
  6. Rol de vellen op als een slak en leg het op een bakplaat.
  7. Besmeer de bovenkant met ei en bak in de oven op 180 graden voor 30 minuten

Bekijk deze video om te zien hoe je de gül böreği oprolt.

Eet smakelijk!

 

Dit recept is ingezonden door Fatma, 46 jaar uit Turkije.

Ook leren over verschillende culturen?

In Utrecht leven maar liefst 169 nationaliteiten bij elkaar. Maar niet iedereen weet elkaar te vinden of doet volwaardig mee. Wanneer je de Nederlandse taal nauwelijks spreekt, is het lastig om aansluiting te vinden met je buren, de bijsluiter van je medicijnen te lezen of te overleggen met de leraar van je kind. Daarom zorgen we er met zo’n 1000 vrijwilligers voor dat taal geen belemmering vormt. Geef je op als taalvrijwilliger en maak al met 2 uur per week het verschil!

Word vrijwilliger

Lees meer: