Taal Doet Meer
#doemeermettaal

Sneller Nederlands leren met oefenen.nl!

Wil je jouw taalleerders stimuleren om ook buiten de les Nederlands te oefenen? Bekijk dan eens samen de website oefenen.nl! Hier vind je heel veel oefeningen voor alle taalniveaus. Misschien wel de beste (gratis!) oefensite van Nederland…

Sommige oefenprogramma’s richten zich op het uitbreiden van de woordenschat, zoals het programma ‘Taalklas’. Je leert nieuwe woorden met behulp van een afbeelding, schrift én de juiste uitspraak.

Bij andere programma’s ligt de nadruk op beter leren lezen en schrijven (‘Het leesplankje’ en ‘Lees en Schrijf’).

Een aanrader voor taalleerders die al wat verder gevorderd zijn: het programma ‘De liedjeskast’.

Bekende artiesten zingen een lied waarin een bepaalde taalregel wordt uitgelegd. Luister bijvoorbeeld naar de ‘Letter-Verander-Blues’ van Bennie Jolink of naar ‘Hebben en Zijn’ van Karsu.

Hoe krijg ik toegang?

Een account aanmaken is heel simpel: je hoeft alleen je e-mailadres in te vullen en een wachtwoord te bedenken. Verdere persoonsgegevens zijn niet nodig. Ook handig: met de knop rechts bovenaan kun je zelf de taal selecteren waarin je de instructie voor de oefeningen wilt krijgen. Bijvoorbeeld in het Arabisch, Tigrinya of Spaans.

Nog veel meer mogelijkheden

Naast oefenen met taal, kun je op oefenen.nl óók leren rekenen en beter leren omgaan met de computer, geld en gezondheid. Zijn er bij jouw taalleerders bijvoorbeeld vragen over de zorgverzekering? Bekijk dan eens de informatieve filmpjes van Steffie.

Nieuwsgierig geworden? Ga snel naar oefenen.nl en ontdek wat er allemaal mogelijk is!

logo oefenen.nl

 

 

Lees meer: