Taal Doet Meer
Recepten

Mandi van Husam uit Jemen

Mandi is een populair en typisch gerecht uit Jemen. Het bestaat uit drie delen: kip, kruiden en rijst. Dit recept is voor de moderne keuken, maar eigenlijk wordt de kip langzaam geroosterd in een ondergrondse oven, een taboon. De kip ligt op een rek boven de rijst zodat de smaak van de kip in de rijst trekt.

Ingrediënten

  • 1 hele kip of vlees (in stukken)
  • 2 kopjes basmatirijst
  • 1 ui (in stukjes gesneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • Specerijen: kardemom, kaneelstokje, kruidnagel, laurierblaadjes, kurkuma, zwarte peper en zout
  • Saffraan geweekt in water
  • 3 kopjes water of bouillon
  • Olie

Bereiding

  1. Bak de kipstukken in een pan met olie tot ze goudbruin zijn, voeg de ui en knoflook toe en roer.
  2. Voeg de specerijen toe en meng goed. Voeg daarna water of bouillon toe en laat de kip koken tot hij gaar is.
  3. Haal de kip uit de pan en leg hem apart.
  4. Voeg de rijst toe aan de bouillon en kook op laag vuur tot de rijst gaar is.
  5. Plaats de kip bovenop de rijst, giet het saffraanwater erover en dek de pan af. Laat het 10 minuten stomen.
  6. Serveer warm.

Eet smakelijk!

 

Dit recept is ingezonden door Husam, 24 jaar uit Jemen.

Ook leren over verschillende culturen?

In Utrecht leven maar liefst 169 nationaliteiten bij elkaar. Maar niet iedereen weet elkaar te vinden of doet volwaardig mee. Wanneer je de Nederlandse taal nauwelijks spreekt, is het lastig om aansluiting te vinden met je buren, de bijsluiter van je medicijnen te lezen of te overleggen met de leraar van je kind. Daarom zorgen we er met zo’n 1000 vrijwilligers voor dat taal geen belemmering vormt. Geef je op als taalvrijwilliger en maak al met 2 uur per week het verschil!

Word vrijwilliger

Lees meer: