Taal Doet Meer
Recepten

Marokkaanse Knintat van Sanae

Knintat zijn eigenlijk Marokkaanse loempia’s. Je kunt zoete knintat maken, bijvoorbeeld met honing en amandelvulling, of hartige knintat. Dit recept is voor hartige knintat. Tip: maak extra knintat en vries deze in. Zo heb je altijd iets lekkers achter de hand, bijvoorbeeld als iemand spontaan op visite komt.

Ingrediënten

  • 30 stuks loempiavellen
  • 300 gram kipfilet
  • 2 stuks prei (alleen het witte gedeelte)
  • 3 gewone wortelen
  • 1 groene paprika
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 150 gram rijstvermicelli
  • 1 blikje maiskorrels

Bereiding

  1. Doe de vermicelli in heet water totdat het zacht wordt, dan in een vergiet uitspoelen met koud water.
  2. De kipfilet snijden in kleine stukjes van ongeveer 1 cm.
  3. De prei fijn maken in de hakmolen en apart houden.
  4. De wortels en paprika fijn maken in de hakmolen en bij elkaar doen.
  5. Doe de olijfolie in een pan op hoog vuur en laat het heet worden.
  6. Voeg de prei toe en laat ongeveer 5 minuten bakken totdat die lichtbruin is.
  7. Voeg daarna de stukjes kip toe met het zout, de peper en gember. Schep goed door elkaar.
  8. Voeg de stukjes wortel en paprika toe en laat knapperig tot droog worden op hoog vuur.
  9. Schep regelmatig goed door elkaar.
  10. Meng nu de vermicelli en uitgelekte maiskorrels er doorheen.
  11. Zet het vuur uit.
  12. Neem 1 loempiavel en leg er 2 eetlepels vulling op in het midden.
  13. Vouw de zijkanten van de loempiavel over de vulling heen.
  14. Maak dan rolletjes van het velletje met vulling.
  15. Verwarm de olie in een braadpan op hoog vuur.
  16. Bak de loempia’s in de hete olie totdat ze bruin worden.
  17. Leg de gebakken loempia’s op keukenpapier en laat het braadvet eruit trekken.
  18. Leg dan de gebakken loempia’s op een schaal en serveer met chilisaus.

Variatietip: Smeer de ongebakken, opgerolde loempia’s in met olie en bak ze voor 15-20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

 

Dit recept is ingezonden door Sanae, 40 jaar uit Marokko.

Ook leren over verschillende culturen?

In Utrecht leven maar liefst 169 nationaliteiten bij elkaar. Maar niet iedereen weet elkaar te vinden of doet volwaardig mee. Wanneer je de Nederlandse taal nauwelijks spreekt, is het lastig om aansluiting te vinden met je buren, de bijsluiter van je medicijnen te lezen of te overleggen met de leraar van je kind. Daarom zorgen we er met zo’n 1000 vrijwilligers voor dat taal geen belemmering vormt. Geef je op als taalvrijwilliger en maak al met 2 uur per week het verschil!

Word vrijwilliger

Lees meer: