Knintat zijn eigenlijk Marokkaanse loempia’s. Je kunt zoete knintat maken, bijvoorbeeld met honing en amandelvulling, of hartige knintat. Dit recept is voor hartige knintat. Tip: maak extra knintat en vries deze in. Zo heb je altijd iets lekkers achter de hand, bijvoorbeeld als iemand spontaan op visite komt.
Variatietip: Smeer de ongebakken, opgerolde loempia’s in met olie en bak ze voor 15-20 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Dit recept is ingezonden door Sanae, 40 jaar uit Marokko.
In Utrecht leven maar liefst 169 nationaliteiten bij elkaar. Maar niet iedereen weet elkaar te vinden of doet volwaardig mee. Wanneer je de Nederlandse taal nauwelijks spreekt, is het lastig om aansluiting te vinden met je buren, de bijsluiter van je medicijnen te lezen of te overleggen met de leraar van je kind. Daarom zorgen we er met zo’n 1000 vrijwilligers voor dat taal geen belemmering vormt. Geef je op als taalvrijwilliger en maak al met 2 uur per week het verschil!