Momo’s zijn Nepalese knoedels, heerlijke deeghapjes met een rijke vulling. Momo’s zijn vergelijkbaar met Chinese jiaozi (waar we ook een recept voor hebben). Maar hoewel jiaozi vaak een maanvorm hebben, zijn momo’s meestal rond. Je kunt eindeloos met de bereidingswijze en vulling van momo’s variëren. Dit recept is voor gestoomde momo’s, maar je kunt ze ook bakken of koken.
Eet smakelijk!
Dit recept is ingezonden door Bhagawati, 36 jaar uit Nepal.
In Utrecht leven maar liefst 169 nationaliteiten bij elkaar. Maar niet iedereen weet elkaar te vinden of doet volwaardig mee. Wanneer je de Nederlandse taal nauwelijks spreekt, is het lastig om aansluiting te vinden met je buren, de bijsluiter van je medicijnen te lezen of te overleggen met de leraar van je kind. Daarom zorgen we er met zo’n 1000 vrijwilligers voor dat taal geen belemmering vormt. Geef je op als taalvrijwilliger en maak al met 2 uur per week het verschil!