Sabudana vada is een populaire snack in India. Deze vegan én glutenvrije snack zit vol koolhydraten en wordt daarom vaak gegeten rond de vastentijd in India. Je kan er namelijk wel even op teren! Om sabudana vada te maken gebruik je sago zaden. Sago zaden zijn hetzelfde als tapiocaparels, kleine balletjes van tapiocameel dat van de cassavewortel komt. Je kent tapiocaparels misschien als de kleine balletjes (boba) in bubble tea.
Eet smakelijk!
Dit recept is ingezonden door Sakshi, 45 jaar uit India.
In Utrecht leven maar liefst 169 nationaliteiten bij elkaar. Maar niet iedereen weet elkaar te vinden of doet volwaardig mee. Wanneer je de Nederlandse taal nauwelijks spreekt, is het lastig om aansluiting te vinden met je buren, de bijsluiter van je medicijnen te lezen of te overleggen met de leraar van je kind. Daarom zorgen we er met zo’n 1000 vrijwilligers voor dat taal geen belemmering vormt. Geef je op als taalvrijwilliger en maak al met 2 uur per week het verschil!