Taal Doet Meer
Recepten

Sabudana Vada van Sakshi uit India

Sabudana vada is een populaire snack in India. Deze vegan én glutenvrije snack zit vol koolhydraten en wordt daarom vaak gegeten rond de vastentijd in India. Je kan er namelijk wel even op teren! Om sabudana vada te maken gebruik je sago zaden. Sago zaden zijn hetzelfde als tapiocaparels, kleine balletjes van tapiocameel dat van de cassavewortel komt. Je kent tapiocaparels misschien als de kleine balletjes (boba) in bubble tea.

Ingrediënten

  • 125 gram geweekte sago zaden/tapiocaparels (te koop bij de toko)
  • 2 grote aardappelen gestampt
  • 50 gram geroosterde pinda’s, fijngehakt
  • ¼ kop korianderblaadjes, fijngesneden
  • 2-3 groene pepers
  • 1 theelepel zout
  • ½ citroensap
  • ½ theelepel suiker
  • 1 theelepel komijnzaadpoeder
  • olie om in te bakken

Bereiding

  1. Was en week de sago in 1 kopje water en laat een nacht staan.
  2. Laat de volgende ochtend de sago uitlekken in een vergiet.
  3. Neem een grote kom en meng de sago, aardappelen, pinda’s, koriander, groene peper, zout, citroen sap, suiker en komijnzaadpoeder samen.
  4. Maak 20 ronde ballen.
  5. Verwarm de olie in een middelgrote wok en bak de ballen goudbruin en serveer met ketchup of groene chutney.

Eet smakelijk!

 

Dit recept is ingezonden door Sakshi, 45 jaar uit India.

Ook leren over verschillende culturen?

In Utrecht leven maar liefst 169 nationaliteiten bij elkaar. Maar niet iedereen weet elkaar te vinden of doet volwaardig mee. Wanneer je de Nederlandse taal nauwelijks spreekt, is het lastig om aansluiting te vinden met je buren, de bijsluiter van je medicijnen te lezen of te overleggen met de leraar van je kind. Daarom zorgen we er met zo’n 1000 vrijwilligers voor dat taal geen belemmering vormt. Geef je op als taalvrijwilliger en maak al met 2 uur per week het verschil!

Word vrijwilliger

Lees meer: