Taal Doet Meer
Verhaal

Suzana: “Taal Doet Meer voelt als een familie. We helpen elkaar.”

“Sinds ik zes jaar geleden vanuit Bulgarije als toerist Nederland bezocht, heeft het land mijn hart veroverd. Ik werd verliefd op de sfeer, de smalle en ordelijke straatjes, de lachende mensen en de mogelijkheden die het land biedt.”

“Een half jaar later pakte ik een koffer met wat basisbehoeften en arriveerde met het idee dat als het me niet bevalt, ik altijd terug kan keren naar Bulgarije en mijn leven daar weer op kan pakken. Ik was niets kwijt. Ik ben niet bang voor verandering en ik ben ervan overtuigd dat dit de beste beslissing is die ik tot nu toe in mijn leven heb genomen.”

“Uiteraard was het in het begin moeilijk, maar niet onmogelijk!”

Stap terug in loopbaan

“Ik spreek Engels en het vinden van een baan in Amsterdam gebeurde vrijwel meteen. Natuurlijk was de aard van het werk een grote stap terug in mijn loopbaanontwikkeling, maar ik was me er vanaf het begin van bewust dat het lastig zou worden om mezelf waar te maken zonder Nederlands te spreken. Ik heb een master Bestuurskunde en Financieel Management, maar beide beroepen vereisen kennis van de Nederlandse taal.”

Vrienden van over de hele wereld

Ik begon dan ook meteen met het leren van de taal in particuliere taalscholen. Na het bereiken van het A2-niveau vertelde een vriend me over het Taalcafe. Het Taalcafe is als een familie, een plek waar ik veel vrienden heb ontmoet, mensen van over de hele wereld. We helpen elkaar niet alleen om de taal te verbeteren, maar ook om in Nederland te integreren. De vrijwilligers helpen ons bij het leren van de taal, maar ondersteunen ons ook en moedigen ons aan. Ze staan ​​altijd klaar om naar je te luisteren en je van advies te voorzien.

“De vrijwilligers ondersteunen ons en moedigen ons aan”

Dankbaar

De onderwerpen die we bespreken zijn buitengewoon nuttig – van het openen van een bankrekening tot het bezoeken van een dokter tot het solliciteren naar een baan. Ik ben alle coördinatoren en vrijwilligers enorm dankbaar. Jullie maken ons leven in Nederland makkelijker, en ons succesvoller, zelfverzekerder en gelukkiger. Nu, vijf jaar later, na twee jaar bij het Taalcafe, heb ik een geweldige baan en een Nederlandse verloofde. Bedankt Taalcafé!

Suzana

Word ook vrijwilliger!

Wil je bijdragen aan de zelfredzaamheid en kansen van taalleerders in de Utrechtse samenleving? Word ook vrijwilliger bij Taal Doet meer! Als coach, mentor of coördinator help je mensen sterker te staan in onze mooie stad. Voor meer info, check onze vacatures.

Meld je aan

Lees meer: