Taal Doet Meer

Taalondersteuning voor Oekraieners

Deelnemers

Taal Doet Meer zet zich in voor alle taalleerders in Utrecht. En dus ook voor de Oekraïense vluchtelingen. Hieronder lees je in welke activiteiten Oekraïners bij Taal Doet Meer met taal aan de slag kunnen:

  • Het Taalcafé is een plek waar taalleerders en Utrechtse vrijwilligers met elkaar in gesprek kunnen gaan. Het gaat om ontmoeten en het spreken van de Nederlandse taal. Deelname aan de taalcafés is gratis en voor alle niveaus. Lees hier meer over de taalcafés van Taal Doet Meer en andere organisaties.
  • Oekraïners kunnen ook gebruik maken van ons reguliere aanbod. Het aanmelden gaat via het gebruikelijke proces, zie hier het aanmeldformulier. Voor jeugd gaat dit veelal via scholen. Wij helpen mensen graag maar hebben voor sommige projecten nu al wachtlijsten. Je treft hier ons totaalaanbod aan.
  • Deelnemers kunnen ook terecht bij NL Training of bij één van de andere aanbieders, mits ze voldoen aan de voorwaarden. Ze kunnen voor advies naar de wegwijzers of zich aanmelden bij de wegwijzer via deze link.

Vrijwilligers

Wil je als vrijwilliger aan de slag om taalleerders in Utrecht te ondersteunen? Dat kan! Kijk hier naar de vacatures die we hebben. Wil je specifiek aan de slag met Oekraïense vluchtelingen? Je kunt de mogelijkheden bespreken bij een intake.

Organisaties

Wil je als organisatie een bijdrage leveren? Bekijk hier wat het betekent om business partner te zijn. Voor concrete invulling kan je contact opnemen met Roy Kreeftmeijer via roy@taaldoetmeer.nl of 06 – 315 377 19.

Taal met kinderen

Wil je zelf als gastgezin of in de opvang aan de slag met taal? We helpen je graag op weg:

  • In een Tas vol Taal zit materiaal om zelf met Oekraïense kinderen met taal aan de slag te gaan. We stellen de tassen samen aan de hand van leeftijd en beschikbaarheid van materialen. Deze tas is gratis voor gastgezinnen en families binnen de opvang en vraag je aan door een mail te sturen naar info@taaldoetmeer.nl. Geef hierbij de leeftijd van het kind/de kinderen aan. De tassen zijn beschikbaar voor kinderen die in Utrecht-stad wonen.
  • Gratis de taal leren. Duolingo maakt het mogelijk.
  • Luister en Leer is een taalprogramma dat gratis beschikbaar is gemaakt door Kleurrijker Educatieve Uitgeverij.
  • Ook hier vind je nog handige tips om mee aan de slag te gaan.

Overig aanbod

Ook andere organisaties in Utrecht bieden taalhulp, meer informatie kun je hier vinden.

Foto: Polle van Rijsbergen