Taal Doet Meer
Verwijs iemand door voor taalhulp in Utrecht
“Cliënten vinden de lessen fijn omdat ze gelijk induiken op onderwerpen uit hun eigen leven”

Verwijs een Utrechter door voor taalhulp

Ken jij iemand die gebruik wil maken van onze taalactiviteiten? Of ben je sociaal makelaar, wegwijzer of consulent en wil je een cliënt aanmelden voor een van onze projecten? Vul dan het aanmeldformulier in. Bij ‘extra informatie’ kun je eventueel aanvullende gegevens en informatie over jou als doorverwijzer kwijt. Liever eerst overleggen? Dat kan via info@taaldoetmeer.nl of 030 – 294 75 94.

Wegwijzers

Twijfel je nog of Taal Doet Meer de juiste plek is voor degene die je wilt doorverwijzen? Onze Wegwijzers hebben een goed overzicht van alle initiatieven en organisaties rondom (digi)taal in de stad Utrecht. Zij adviseren hulpzoekenden over de best passende cursus of organisatie. Lees hier meer over de Wegwijzers en alle locaties van hun spreekuren.

Meld iemand aan

Een Utrechtse taalleerder aanmelden voor onze activiteiten? Dat kan via het formulier hieronder. Staat je organisatie nog niet in de lijst bij ‘toeleider?’ Dan is er bij ‘extra informatie’ ruimte voor gegevens van de doorverwijzer.

Aanmelden
  • Taal Doet Meer heeft verschillende projecten en activiteiten voor Utrechters (NT1 of NT2) die de Nederlandse taal (beter) willen leren. We bieden o.a. taalcoachingsgroepen, taalcafés en taalmentoren. Met deze projecten helpen we ouders met jonge kinderen, scholieren, jongeren en volwassenen hun taalvaardigheid te verbeteren en zo gemakkelijker mee te doen in de Utrechtse samenleving. Bekijk hier al onze projecten.

  • Naast Taal Doet Meer zijn er nog een heleboel andere organisaties en initiatieven voor taalleerders in Utrecht. Onze Wegwijzers hebben een goed overzicht van alle initiatieven en organisaties rondom (digi)taal in de stad Utrecht. Zij adviseren hulpzoekenden over de best passende cursus of organisatie. Lees hier meer over de Wegwijzers en alle locaties van hun spreekuren.

  • Voor mensen, jong en oud, die wonen in Utrecht en die beter willen worden in de Nederlandse taal. We zijn er voor zowel NT1 of NT2 taalleerders. De meeste projecten zijn bedoeld voor Utrechters die al zijn ingeburgerd en een minimum inkomen hebben. Moet de persoon nog inburgeren? Of heeft deze een hoger inkomen? Dan kan diegene helaas niet deelnemen aan een taalgroep, maar wel aan een Taalcafé of een Taalwandeling.

  • Nee, wij bieden geen inburgeringscursussen aan. Onze wegwijzers in de bibliotheek kunnen taalleerders wel doorverwijzen naar een taalschool voor inburgering.

  • Nee wij bieden zelf geen huiswerkbegeleiding aan. Hiervoor kun je wel terecht bij Stadsnetwerk Gelijke Kansen Jeugd, een netwerk van partners waarin Taal Doet Meer een coördinerende rol heeft.

  • Deelname aan onze projecten is gratis. Met uitzondering van de projecten VoorleesExpress, Taal & Werk en Taalcoaching. De kosten bedragen 15 euro per traject. Bij onze projecten staan de kosten vermeld.

  • De aanmeldperiode voor scholen vindt doorgaans 1 keer per jaar plaats. Scholen ontvangen hierover bericht. Stuur een mailtje naar jeugd@taaldoetmeer.nl met het verzoek om op onze interesselijst terecht te komen, zodat je automatisch bericht ontvangt bij opening van de aanmeldperiode.

  • De meeste projecten zijn doorlopend. Het project Taalmentoraat start in september en het project School’s Cool in mei.

  • Nadat het aanmeldformulier is ingevuld en verstuurd, wordt de taalleerder binnen enkele dagen gebeld door een medewerker van Taal Doet Meer. Hij of zij zal bespreken of de taalleerder in aanmerking komt voor taalhulp. Samen overleggen zij welk project het beste aansluit en wanneer er gestart kan worden.

Aanmelden
Cursisten vertellen