Week van de Alfabetisering Utrecht 2017

Ontdek de taal van Utrecht tijdens de Week van de Alfabetisering 2017
Wist je dat ongeveer 30.000 Utrechters moeite hebben met het lezen, schrijven, begrijpen en toepassen van informatie in de Nederlandse taal? De gemeente Utrecht besteedt daarom jaarlijks aandacht aan laaggeletterdheid tijdens de Week van de Alfabetisering. Tijdens deze week, die dit jaar 4 tot en met 10 september plaatsvindt, worden alle Utrechters opgeroepen om samen laaggeletterdheid op de kaart te zetten. Help jij ons, als ambassadeur, mee? Je kunt bijvoorbeeld mensen in jouw omgeving warm maken voor (digi)taalvrijwilligerswerk door de social media posts van onze communicatiecampagne ‘Ontdek de taal van Utrecht’ te delen en ze bekend te maken met www.wvdautrecht.nl. Of ken je laaggeletterden in Utrecht? Wijs ze dan op het cursusprogramma in het najaar. Op de actiewebsite vind je meer informatie. Alvast bedankt voor je hulp!

Ontdek ‘de Taal van Utrecht’

Ontdek ‘de Taal van Utrecht’ in de Week van de Alfabetisering

Beste Utrechters,

Van 4 tot 10 september 2017 is de landelijke Week van de Alfabetisering. Onze droom is dat alle Utrechters elkaar kunnen en willen verstaan. Dat niemand aan de kant hoeft te staan. Toch heeft 1 op de 10 Utrechters grote moeite met het schrijven en spreken van de Nederlandse taal. Samen kunnen we hier wat aan doen. In de week van de Alfabetisering, maar natuurlijk ook daarna. Zodat meer mensen een baan vinden, hun gezondheid verbetert en kinderen opgroeien met aandacht voor taal. Wat kun jij doen om laaggeletterdheid te bestrijden? Hier een paar suggesties….

 

Tijdelijke verhuizing Taalcafé Lombok

Tijdelijke verhuizing Taalcafé in de wijk Lombok

Het team van De Voorkamer geniet van een welverdiende vakantie, daarom kunnen wij De Voorkamer de komende weken even niet gebruiken voor ons Taalcafé. Vanaf dinsdag 29 augustus vindt het taalcafé plaats bij Seats2Meet in Hoog Catharijne (Moreelsepark 65). Ook de tijden zijn tijdelijk veranderd: we starten om 19:00 uur en ronden om 21:00 uur af. Iedereen is welkom om aan te sluiten.

Voor meer informatie mail naar

 

Vitaal doet meer! Impressie College 29 juni

“Ontzettend leuk om een zaal met mensen te zien waar de vitaliteit uit de ogen spat”, aldus Jan Terlouw. En laat ‘Vitaal doet meer!’ net het thema zijn van het Taal doet meer college waar Jan Terlouw donderdag 29 juni de centrale gastspreker was. In een volle zaal met vrijwilligers en andere betrokkenen bij de activiteiten van Taal doet meer, gaf hij zijn college.

De aanwezigen leerden dat zij niet alleen bezig zijn een ander de Nederlandse taal te leren: het is een samenleving in de letterlijke zin van het woord. Eigenlijk zijn vrijwilligers vooral bezig om mensen te laten merken dat zij erbij horen. Dat is nodig, want we hebben een enorme behoefte om elkaar te vertrouwen en taal is hierbij een anker voor je emoties. Het advies van Jan Terlouw luidt dan ook: “Durf het avontuur aan te gaan, blijf actief en investeer in vertrouwen”.


foto’s: Ebru Aydin